dimecres, 11 de juliol del 2007

Autocritica i idioma (sobre l'ambit catala del grup i del conveni)

Per error hem convidat alguna persona de fora de Catalunya. Teníem algunes adreces de gent del nostre àmbit i estàvem convençuts que es tractava de companys de Barcelona. Des d'aqui les nostres més sinceres disculpes.

No vol dir això que no ens encanti la conversa amb gent de tot el mon, al contrari, els catalans som coneguts per la tolerància i mai no tenim problemes en parlar en anglès o en el que calgui, perquè l'important és la comunicació.

Però l'ambit d'aquest fòrum és el conveni català. Aquí cal fer Més autocrítica: he de reconéixer que això no ha quedat prou explicitat i de seguida ho recalcarem al peu dels missatges, a la pàgina del fòrum i al bloc.

I, pel que fa a l'idioma, donat que l'àmbit d'organització i mobilització que pretenem des d'aquí és un àmbit català, ja no es tracta d'ideologies sino que es tracta de normalitat i de complir la llei.

De la mateixa manera que en un fòrum d'ambit superior usaríem l'ànglès, i fins i tot en un fòrum d'àmbit ètnic tindríem en compte elements ètnics, en canvi en un fòrum com aquest, d'àmbit català, serem respectuosos amb tothom que escrigui (ja poden parlar anglès, urdu, xinès... ens encanta acollir d'entrada tothom i després ja trobarem la manera de fer-nos entendre) però els acords socials tàcits de cohesió social de casa nostra emparen l'ús del català, i a més la llei vigent deixa clar que ningú amb veïnatge a Catalunya pot alegar desconeixement del català.

Per tant tolerem i saludem l'ús de lléngues franques però mai no poden ser obligatòries en un àmbit on legalment els idiomes oficials estan clars, perquè seria anar no solament contra la llei sino també contra el bon rotlle.

En conseqüència, insisteixo, la única explicació de que algunes persones demanin l'ús de l'espanyol és que aquestes persones ens escriuen des de fora. Tots nosaltres estarem encantats de rebre les seves aportacions en qualsevol idioma sempre que entenguin la raó d'aquest grup, que és EN CONCRET la coordinació de la gent d'aquí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anònim ha dit...

I need to contact site admin urgently. Can you understand me?
Hope for answer

Anònim ha dit...

download xrumer palladium. Hacktivism is necessary

http://www.filecluster.es/programas/XRumer-Palladium-120345.html